Пътуващата презентация EURAXESS пристига в Русе през ноември

06:27, 12 окт 15 / Общество 25 167 Topnovini
Русенският университет ще бъде една от двете български спирки на пътуващата презентация на мрежата EURAXESS. Интерактивният автобус на EURAXESS е на двумесечна обиколка в 16 държави и 34 града, съобщават от РУ "Ангел Кънчев".

На 2 ноември от 10:00 ч. автобусът на EURAXESS ще пристигне с богата информация за свободните работни места в ЕС за научните изследователи и многото възможности за финансиране.

Студенти и изследователи, които са в началото на професионалното си развитие, са добре дошли през целия ден, за да разберат как да намерят работа в други страни и да получат достъп до финансиране, съобщават още от Русенския университет.

Интерактивният автобус включва информационни терминали, където изследователите могат да разгледат уебсайта на EURAXESS и да качат автобиографии.

Експерти ще бъдат на разположение, за да дават разяснения за услугите, как те могат да бъдат използвани за намиране на работа и за развиване на научноизследователска кариера. Посетителите ще могат да използват услугите на професионален фотограф, за да направят снимки за автобиографиите си.

През целия ден ще има и програма с интерактивни сесии, които ще бъдат полезни на всеки, занимаващ се с научна дейност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!