Стартира петото издание на националния конкурс за поезия „Христо Фотев“

12:41, 11 окт 15 / Култура и наука 25 136 Topnovini
Майстори на перото от цялата страна ще представят свои творби в петото издание на Националния конкурс за поезия "Христо Фотев". Те могат да изпращат своите стихосбирки в три екземпляра от 10 октомври до 31 декември тази година, съобщиха от Общината. Материалите, заедно с биографична справка, e-mail и телефон, трябва да бъдат изпратени на адрес: За Национален конкурс за поезия Христо Фотев, Община Бургас, ул. "Александровска" №26, зам. кмет "Култура и образование" г-жа Йорданка Ананиева, 8000 Бургас.

За наградата за поезия "Христо Фотев" могат да кандидатстват български поети, издали книги през предходните две години (от януари 2014 г. до декември 2015 г.).

Наградата не се връчва за книги, издадени посмъртно.

На 25 март 2016 години в Бургас ще бъде награждаването на участниците в петото издание на конкурса. Наградата включва диплом, премия от две хиляди лева и малка пластика от български художник. 

Националният конкурс, посветен на Христо Фотев, е учреден с решение на Общинския съвет на Бургас през 2006 година и се организира от Община Бургас, Министерството на културата, Съюза на българските писатели, Сдружението на българските писатели. От тази година към организаторите се включва и новосформираното сдружение "Бургаска писателска общност".

По статут се провежда в Бургас под патронажа на кмета на града на две години. Наградите се връчват на рождения ден на Христо Фотев - 25 март.

Първото издание на конкурса бе през 2008 година.  В последното - през 2014 г. участваха автори от страната с над 140 книги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!