Любомир Христов и Фикрет Индже обсъдиха на среща как община и бизнес могат да си партнират

11:39, 11 окт 15 / Политика 25 225 Шрифт:
Topnovini
„Ще намалим бюрократичните затруднения пред бизнеса при получаване на разрешителни и по отношение на сроковете за издаване. Ще разширим електронното обслужване, за да ограничим корупцията. Ще проведем срещи между училищата и бизнеса и ще обсъдим необходимостта от кадри и тяхната подготовка през образователната система. Това е един от начините общината да подпомага бизнеса”, сподели Любомир Христов в разговор с Фикрет Индже, един от съсобствениците на „Алкомет” АД -Шумен и председател на Надзорния съвет на фирмата.   

Фикрет Индже обяви на срещата, че през следващите три години „Алкомет” планира да инвестира близо 40 милиона лева в местната икономика. Според него намаляването на бюрокрацията по отношение на разрешителните е добро решение. „Времето понякога е много важно и ни притиска. Затова, където може да се направи промяна, така че да се съкратят сроковете за тези разрешителни, ще бъде от полза за нас.”

Кандидатът за кмет на Шумен от ГЕРБ изрази готовност през следващия мандат да направи всичко възможно да бъде ремонтиран пътят, по който се стига до предприятието. По думите му „Алкомет” е водеща фирма, “тук идват ваши колеги от цяла Европа, вие сте едно от лицата на Шумен и пътят не може да остане в това състояние”, каза още Любомир Христов, който посети предприятието по покана на Фикрет Индже. На срещата бизнесменът благодари, че беше поставен въпросът за пътя до „Алкомет” и заяви, че ако общината се ангажира да помогне за ремонта, той ще поеме 50% от необходимите средства.                                                                            

Двамата разговаряха и за дарителската програма на „Алкомет”, с която фирмата подпомага проекти в областта на образованието, културата, спорта и за подобряване на жизнената среда. Фикрет Индже увери, че ще продължи да помага, а общината най-добре знае къде трябва да бъдат насочени парите. Той уточни: „Давайте идеи, за да вървим заедно напред. Дишаме въздуха на Шумен, пием водата на Шумен, затова се чувстваме отговорни да подкрепяме всичко, което се прави за града ни.”

След срещата кандидатът за кмет на Шумен и кандидати за общински съветници от ГЕРБ се запознаха с производството в различните цехове и разговаряха с работници и служители.

Любомир Христов благодари  за поканата и за споделените идеи. Той подчерта: „С господин Индже се познаваме отдавана и смятам, че каквото казваме, го изпълняваме.”

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама