Сливналиите Георги Василев/Стефан Добрев са трети във временното класиране на рали "Стари столици”

08:34, 11 окт 15 / Спорт 25 205 Topnovini
Тандемът от Сливен  Георги Василев/Стефан Добрев с Мицубиши Лансер Ево 9, лидер във временното класиране на националния шампионат,  е  трети в подреждането след първия ден на рали "Стари столици", което се провежда в Шумен.

Сливналии завършиха четирите скоростни етапа с време 23.54.7 минути. За да запазят лидерската позиция в генералното класиране от шампионата на страната е необходимо да не предприемат рискове и да завършат шуменското рали.

Пламен Стайков и Рафи Кадир от „Евроком рали тим” с Мицубиши Лансер Ево 9 поведоха в класирането  на „Стари столици” 2015. Екипажът спечели три от скоростните етапи на първия ден и с време 22.8.9 минути оглави временното класиране. На 2.1 стотни след тях е шуменският екипаж Мартин Сурилов/Здарвко Здарков, спечелил  една скоростна отсечка – „Пивовара 1”.

Четири екипажа не финишираха вчера. На втория скоростен етап „Валери Великов” повреди получиха тандемът от Велики Преслав Христо Атанасов и Марин Иванов и Драгомир Друмчев/Недялко Сивов от Сливен (Скорпион, Пежо 206 RC). По-късно отпадна и още един шуменски екипаж Добрин Борисов/Добромир Дочев.

В днешната програма на ралито са включени 5 скоростни етапа с дължина 46.2 км, като стартът на етап номер 5 Ардашес 1 (6.8 км) е от 9:28 часа, СЕ 6 Новосел (12.00 км) е от 10:11 часа. Следва сервизен парк и отново Ардашес и Новосел от 11:29 и 12:12 часа.

Следва обеден сервизен парк и последен 9-ти скоростен етап "Шуменска крепост" (8.6 км) от 13:55 часа.

Награждаването на победителите е от 14:30 часа пред Община Шумен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!