„УМБАЛ Д-р Георги Странски” бе организатор на 24-та Национална конференция по неврохирургия

10:18, 10 окт 15 / Здраве 25 221 Topnovini
От 2 до 4 октомври в Трявна се проведе 24-та Национална конференция по неврохирургия, като тази година организатори на събитието бяха „УМБАЛ Д-р Георги Странски“ - Плевен и Клиниката по неврохирургия към нея. Организацията бе поверена на Плевенската болница по случай 150 години от създаването й и 40 г. от създаването на Клиниката по неврохирургия, която е една от най-старите в страната.

Конференцията мина под мотото „Проблеми и достижения на българската неврохирургия”. Събитието бе почетено чрез поздравителни адреси или присъствие от министъра на здравеопазването д-р Петър Москов, от председателя на Български лекарски съюз д-р Венцислав Грозев, от члена на Здравната комисия към парламента доц. д-р Георги Кючуков, директори на болници, водещи лекари в областта на неврохирургията.

Директорът на Плевенската болница доц. д-р Цветан Луканов, д.м. и Главната медицинска сестра Ивайла Петкова изнесоха доклад, посветен на 150-годишнината от създаването на болничното заведение и 40 г. от създаването на Медицинския университет.

„Целенасочено изведохме на преден план проблемите в неврохирургията, и постиженията, за да обменим опит. След изчитането на доклади на водещи специалисти в страната бе установено, че въпреки минималните средства, с които разполага българската неврохирургия, резултатите са сравнимо добри с европейските и американските стандарти и успехи, и това е благодарение на българските лекари и тяхната всеотдайност. Постиженията ни са атестация затова, че българската неврохирургия се крепи на личности, които полагат големи усилия и постигат високи резултати макар и с ограничени средства. Благодарим на всички участвали в конференцията и на тези, които успяха да организират перфектно събитието”, заяви доц. д-р Йордан Панов, д.м., началник на Клиника по неврохирургия към „УМБАЛ Д-р Георги Странски” ЕАД – Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!