Осигуряват топъл обяд на 85 нуждаещи се в Бяла

08:54, 10 окт 15 / Общество 25 125 Topnovini
За седма поредна година в Община Бяла се предоставя социалната услуга "Обществена трапезария", финансирана от Фонд "Социална закрила", към Министерство на труда и социалната политика и общинския бюджет. 

Обществената трапезария осигурява топъл обяд на 85 жители на общината. В гр. Бяла потребителите са 30, в с. Господиново – 19, в с. Дюлино – 18, в с. Попович – 11 и в с. Горица – 7. Всеки работен ден бенефициентите получават безплатно супа, основно ястие и хляб. Предоставянето на социалната услуга ще продължи до 31 декември 2015 година. 

Основната цел на "Обществената трапезария" е подобряване качеството на живот и осигуряване на помощ и подкрепа на лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, с постоянен адрес на територията на община Бяла, самотно живеещи и семейства получаващи минимални пенсии (пенсии за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии несвързани с трудова дейност).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!