Волен Сидеров се замеси в среднощен скандал

08:34, 10 окт 15 25 483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на „Атака" Волен Сидеров отново се замеси в скандал с полицаи и граждани. Действието се е развило късно снощи  пред магазин за алкохол и цигари – клекшоп на ул. „Георги С. Раковски” № 110 в центъра на София, съобщи бТВ. Със Сидеров е бил и депутатът Десислав Чуколов. Според лидерът на „Атака” там са се продавали безакцизни стоки, затова е последвала среднощна полицейска проверка.

„Тук се продават контрабандни цигари и алкохол без акциз”, каза пред бТВ на мястото на инцидента лидерът на „Атака” Волен Сидеров. Свидетели на случката разказват, че политикът е проявил агресия към собствениците на магазина.

Сигналът за скандал между депутати от „Атака” и граждани е подаден на телефон 112 в 22:30 часа на 9 октомври. Полицаите, които са отишли там, са предприели действията да разберат откъде произтича проблемът, обясни в сутрешния блок на бТВ старши комисар Младен Маринов. Той е пристигнал на мястото малко по-късно.

„За съжаление това, което според нас се е извършило там, е хулиганство”, каза Младенов. Той обясни, че наказанието за този вид престъпление е до 5 г. затвор, но депутатите трябва да извършат тежко престъпление, което предвижда над 5 г. арест, за да бъдат задържани от служителите на реда.

Няма арестувани в случая, тъй като полицаите са разпознали депутатите, които разполагат с имунитет, каза още той.

Впоследствие служители на МВР са направили проверка на магазинчето и са установили, че няма безакцизен алкохол и цигари без бандерол, нито наркотици.

Разследването е приключило след 04:30 часа тази сутрин. Разпитани са множество свидетели. Това са действия, които са нарушение за институцията, която извършителите представляват, каза старши комисар Маринов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама