Цацаров: Досега бях спряган за избор на Борисов, вече съм на Пеевски (обновена)

15:50, 09 окт 15 / Политика 25 141 Topnovini
Досега навсякъде бях спряган, че съм избор на Бойко Борисов. Сега разбрах, че съм избор на Делян Пеевски. Може би до няколко месеца Цветан Василев ще даде още едно интервю и ще разбера, че съм него избор.  Така коментира главният прокурор Сотир Цацаров обвинението на банкера и бивш собственик на КТБ Цветан Василев, че Цацаров е избран за главен прокурор от Делян Пеевски. 

Главният прокурор сподели, че не е гледал интервюто и единствено, което знае, е това, което е прочел по сайтове. 

"Някак си сутрин ми идва малко в повече денят ми да започне с това. Като дойде време да се дават обяснения, за тях ви гарантирам, че ще ги чета много внимателно, но интервюта някак си не слушам", каза Цацаров. 

По думите му за него е важно не какво ще кажеш пред микрофон от голямо разстояние на телевизионен екран. Не било важно какво ще напишеш, ако си въобще си го написал и твърдиш, че си го оставил като показания пред виенски нотариус. 

"За мен е важно какво ще кажеш пред българския следовател и българския съдия. Все ми се струва, че това време ще дойде", предположи Сотир Цацаров. 

Попитан кой е виновен Цветан Василев да не бъде докаран в България, главният прокурор обясни, че той е лице, което се намира в съседна на нас държава и екстрадицията зависи от съд в Република Сърбия. 

"Тук не става дума за разбиране. Този въпрос би следвало да го зададе на сръбския съдия, който води процеса. От страна на българската прокуратура е направено всичко необходимо за това щото искане за екстрадиция да бъде изпратено. То е в ръцете на сръбските правораздавателни органи", допълни обвинител номер едно у нас.

Попитан защо Василев атакува точно него, Цацаров отговори, че не възприема тази позиция като атака. Това е било лице, спрямо което има обвинение и то е обект на искане за екстрадиция. 

"Съвсем нормално е човек в такава позиция да използва всички възможни средства за защита. Аз не го оправдавам, аз просто разсъждавам от чисто човешка гледна точка", каза главният прокурор. 

По думите му едното средство за защита е да стоиш на място, където може би мислиш, че ще престоиш дълго време без да стъпиш на българска територия или да изчакваш нещо да се случи в България. 

Другото средство за защита било да твърдиш, че знаеш, че могат да те задържат само за 72 часа, но какво ли ще се случи през тях... 

"Ние не сме държава с диктаторски режим, в която едва ли не хората биват умъртвявани в ареста", категоричен бе обвинител номер едно и допълни, че третото средство за защита е да осъществяваш всякакъв вид кампании. 

"Значи човекът просто се защитава. Какво неестествено има в това? Казва, каквото мисли и каквото е решил, че трябва да каже. Ми, добре. Важно е какво ще каже пред следователя", завърши Сотир Цацаров. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!