Изграждат нова детска градина в поморийското село Гълъбец

13:36, 09 окт 15 / Общество 25 113 Topnovini
Нова детска градина ще бъде изградена в село Гълъбец. Първата копка ще бъде направена на 13 октомври от 11:00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Община Поморие. Проектът включва обособяването на три градински групи и една яслена.

Детската градина ще бъде на два етажа, като сградата ще е с разгъната застроена площ от 1620 кв. м. и изцяло съобразена с архитектурния облик на населеното място.

По проекта на първи етаж централно е разположен физкултурно-музикален салон и зони за две групи с по двадесет деца. Зоните се състоят от спалня и занималня с връзка между тях, както и от допълнителни помощни помещения за разливане на храна, кухненски офис, кът за хранене, гардероб, умивалня и тоалетна. Лекарски кабинет, офиси за персонала, помещения за пране, складове и котелно също ще бъдат обособени на първи етаж.

Останалите две групи - една градинска и една яслена са разположени на втори етаж. Пространството между тях е решено с помещения за занималня, спални, тоалетни и кухненски офиси. Предвидени са и площи за методичен кабинет и кабинет на директора.

Дворното пространство е разпределено на площи за игра за всяка отделна група. В тях са предвидени детски съоръжения, пейки, беседки и други паркови елементи. В южната част на двора централно е разположена и физкултурна площадка.

За да бъде дворът на новото детско заведение още по-красив и примамлив за игра, са предвидени зелени площи и богата паркова растителност. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!