Пловдивски ученици стават екогерои

13:06, 09 окт 15 / Общество 25 190 Topnovini
Училищата от пловдивските райони "Тракия" и "Централен" се включват в екологичен проект за разделно събиране на отпадъци. Инициативата "Стани екогерой! Научи всички вкъщи да събират разделно" е на Община Пловдив и "Екопак България".

Проектът бе представен на работна среща с директори на училищата, където бяха обсъдени конкретни подходи в образованието по теми, свързани с рециклирането, опазването на околната среда и устойчивото развитие, както и конкретни стъпки за реализирането им в Пловдив.

На всички ученици от подготвителен до 8-и клас в участващите училища са предоставени информационни листовки и карти с персонален код. Чрез кода от картата учениците ще имат възможност да се регистрират в специално създадена онлайн игра. Там те ще отговарят заедно със своите родители на въпроси, свързани с опазване на околната среда.

Всички, отговорили правилно на въпросите, ще участват в томбола с много предметни награди -  таблети и книги за учениците и ваучери на стойност 50 лева от верига хипермаркети "Технополис" за цялото семейство. Училището с най-много събрани точки ще получи мултимедиен проектор. Наградите ще бъдат обявени на сайта на кампанията на 30 октомври тази година.

Целта на проекта е да се повиши нивото на знания на децата и техните семейства относно начините за опазване на природата, разделното събиране и ползите от него за обществото и да създаде трайни навици за разделно събиране на отпадъците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!