Две екологични дела гледа Административният съд в Русе

11:33, 09 окт 15 / Крими 25 128 Topnovini
Административен съд – Русе ще разгледа в понеделник, 12 октомври, две дела с основна тема екология. Предмет на съдебното производство по дело № 385/2015 г. е жалба на „Полисан“ АД срещу Решение № РУ 2-2/2015 г. на Директора на РИОСВ – Русе по Оценка на въздействието върху околната среда.

Жалбоподателят оспорва в административния акт само частта, в която не е одобрено осъществяването на инвестиционно предложение за изграждане на нов комплекс „Хидрокрекинг“ за производство на бензин и дизелово гориво от тежки нефтени фракции с капацитет 250 000 тона годишно, съобщават още от Административен съд – Русе.

В рамките на същото съдебно производство има постъпили и две жалби от сдружение „Екологично бъдеще за децата и жителите на град Мартен“ и ПП „Зелените“, които оспорват административния акт на РИОСВ – Русе, но в частта, в която е одобрено инвестиционното предложение на „Полисан“ АД за увеличаване капацитета на съществуващата инсталация за производство на гудрон и битум от 10 000 тона на 200 000 тона годишно. Делото ще бъде разгледано в открито съдебно заседание от 10.30 ч., в съдебна зала № 3.

Във връзка с постъпила жалба от „Монтюпе“ ЕООД в Административен съд – Русе е образувано дело № 458/2015 г. срещу заповед № 361/23.09.2015 г. на Директора на РИОСВ – Русе, с която е наложена принудителна административна мярка за извеждане от експлоатация на инсталация за каруселно леене на алуминий в Завода за производство на алуминиеви автомобилни детайли и части.

Жалбоподателят оспорва заповедта като незаконосъобразна и прави особено искане за спиране на предварителното й изпълнение. Особеното искане ще бъде разгледано в открито съдебно заседание от 14.00 ч., в съдебна зала № 3.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!