Новият газопровод Добрич - Силистра дава възможност за газификация на Тервел

08:41, 09 окт 15 / Общество 25 205 Topnovini
Областният управител д-р Маргарита Новоселска ще присъства на официалната церемония по въвеждане в експлоатация на газопровод високо налягане и автоматична газорегулираща станция в гр. Силистра /АГРС/ днес, съобщават от областна администрация.

Откриването на обекта ще се състои на площадката на АГРС Силистра от 13 ч.На церемонията ще присъстват министър Теменужка Петкова, изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Георги Гегов, представители на местния бизнес и други. За участие в събитието е поканен и министър-председателят Бойко Борисов.

С реализацията на проекта дунавският град ще бъде присъединен към българската газопреносна мрежа. Това ще даде възможност за газификация на потребителите както в Силистра, така и в общините Алфатар, Дулово и Добричката община Тервел. Проектът е съфинансиран по линия на Международен фонд „Козлодуй“.

Лично премиерът Бойко Борисов съобщи преди два дни, че 80-километровият газопровод между Добрич и Силистра е готов и на 5 октомври "Булгартрансгаз" е получил акт 16. Той изтъкна, че проектът е бил замразен в продължение на две години, а новото ръководство на преносната компания го е завършило само за шест месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!