Селата искат осветление и пътища

20:11, 08 окт 15 / Политика 25 158 Topnovini
Прилично улично осветление, свестни пътища и редовен автобусен транспорт до града искат жителите на селата от община Шумен. Това стана ясно от срещите на кандидата за кмет на Шумен от БСП Иван Иванов с хората и кметовете от селата Велино, Овчарово, Кладенец и Костена река.

Иванов се зарече всеки месец да ги наобикаля, за да чува проблемите от първа ръка.

"Откъсването от хората поражда конфликти", каза кандидатът.

"На ваше място бих гласувал за кмет на селото за Димитър Димитров, а за общински - за кандидата на левицата, за да не влязат в община Шумен хората със схемите", заяви Иван Иванов във Велино, където сегашният независим кмет е издигнат за нов мандат от опозицията.

В селото се оплакват, че от години не могат да се разберат с монополиста "Енерго Про" за уличното осветление и сами са изключили тока на няколко улици, за да не стават къси съединения. Поискаха също общината да асфалтира пътя между Велино и Царев брод и получиха уверение, че отсечката им ще е приоритетна в следващата държавна субсидия за общински пътища.

Тъмнина и липса на автобусна връзка с града тревожи жителите на Кладенец и Костена река. Те са доволни от ремонтираната пътна отсечка, по която обаче не се движи нито един автобус. Иванов обеща да уреди редовен рейс, макар и не всеки ден, защото пътниците са малко и линията би била нерентабилна.

В с. Овчарово от години се молят общината да ремонтира сградата на местното кметство, която е обявена за самосрутваща се. Кандидатът на левицата се ангажира постройката да бъде обследвана технически и ако състоянието й позволява, да бъде реконструирана.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!