Стартира вторият сезон на "JUMP Project" - Русе

14:51, 08 окт 15 / Икономика 25 166 Шрифт:
Topnovini
Проектът на бивши студенти на Русенски университет „Ангел Кънчев“- „JUMP Project“ обяви старта на новия си сезон, съобщават организаторите. 

Проектът се провежда за втора поредна година и цели да изгради ключови качества в младите хора, както и да им даде възможност да се срещнат с представители на бизнеса и да разберат повече за техните формули за успех. Инициатори на проекта са Венцислава Николова и Елица Христова, наскоро завършили бизнес специалности и с амбиция да провокират позитивна промяна в българското образование, като дадат възможност на младото поколение да стартира своето професионално бъдеще, променяйки първо себе си.

Обучителната програма на JUMP Project стартира през ноември 2015 г. и ще продължи до м. юни 2016 г. Одобрените участници ще преминат през общо 4 модула през следващите 8 месеца: модул 1- „Първи стъпки“, модул 2- „Маркетинг“, модул 3- „HR” и модул 4- “Продажби“. Във всеки модул ще има по двама гост- лектори, които са представители на бизнеса, успели хора и лидери на обществено мнение. Те ще разкажат историята си пред участниците, ще им дадат възможност да задават въпросите, на които никога не са получавали отговори, но и ще им помогнат да развият своите вродени, но неизползвани умения.

„Добре е да знаем, че увереността има качеството да се „разширява”. Когато станем уверени в дадена област, често е по-лесно да добием увереност и в следващата. Аз искам да помогна на участниците да добият повече увереност в себе си и собствените си знания“ казва Ангел Тодоров, гост- лектор в JUMP Project, собственик на агенция и автор на книгата „Facebook щастие“.

В програмата са заложени иновативни методи на неформално образование, както и форми на интерактивност. Участниците ще работят с екип от обучители, който ще организира техните индивидуални и групови задачи и ще изгради цялостния цикъл на обучението им. Възможност за участие имат ученици от гр. Русе и околността, студенти и младежи на възраст 15- 29 години. Желаещите да се включат могат да получат повече информация на сайта на организаторите, както и да кандидатстват в споделената там форма за кандидатстване. Критериите за избор са няколко, но екипът на проекта споделя, че най- важният критерий е мотивацията за участие.

“С участието ми като гост- лектор в JUMP Project целя да изградя лидерски качества в младите хора, както и да им дам по- задълбочени знания в областта на темата, в която ще се включа“ споделя един от обучителите в програмата- Димитър Димитров, собственик и управител на рекламна агенция. „JUMP Project помага на младите хора да развият себе си и да имат по- добра представа за реалния свят в личен и професионален план.“ допълни Ирина Стоянова - гост-лектор и финансов консултант. През периода на обучителната програма ще се проведат и няколко публични обучения, като първото от тях ще се състои още този месец в културен център BH и ще бъде на тема „Презентационни умения“.

Проектът се осъществява с подкрепата на Русенски университет „Ангел Кънчев“, BH - социален проект на Еконт и „Идеята ми – Маркетин/Реклама“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама