Варненската полиция погна "състезателите" с шумни мотори

13:54, 08 окт 15 / Крими 25 222 Topnovini
Среднощен шум от пистови мотори и автомобили с премахнати шумозаглушители на ауспуха тормози варненци, живеещи в близост до централните градски булеварди. От пътната полиция отчитат, че оплакванията са зачестили,  затова в града се провежда специализирана акция за залавяне на нарушителите, информира БНТ2-Варна.

Преминаването с висока скорост и пронизителен шум през ремонтираните варненски булеварди е нова мода сред мотоциклетистите и по-младите шофьори. Става дума не толкова за състезателни гонки, колкото за демонстрация на тунинговани превозни средства.

За да се намалят гонките с пистови мотори, още от началото на летния сезон по натоварените булеварди във Варна всички светофари работят денонощно и не минават на обичайния нощен режим с предупредителни жълти светлини. Сега екипите на пътната полиция се стремят да спрат и тези, които вдигат излишен шум – независимо дали през деня или в малките часове.

“Мотоциклетът се спира от движение – това е принудителната мярка, и същият може да се движи, след като се отстрани техническата неизправност”, обясни инспектор Велико Маринов, Пътна полиция – Варна. Същото важи и за автомобилите, които са със скъсен ауспух или подменени шумозаглушители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!