Цветанов: За липсата на пречиствателна станция в Шумен отговорност носи кмета Костов, а не правителството на Борисов

13:49, 08 окт 15 / Политика 25 203 Topnovini
Цветанов и кандидатът за кмет на ГЕРБ Любомир Христов се срещнаха с граждани в шуменския квартал Дивдядово.

„Имате реален шанс да промените статуквото на управлението на Община Шумен, като гласувате за кандидата на ГЕРБ Любомир Христов.“ Това каза при среща с избиратели в шуменския квартал Дивдядово председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Заедно  с областния председател и кандидат за кмет на Шумен, и с кандидати за общински съветници Цветанов днес е на предизборна обиколка в  областта. Той подчерта, че именно Любомир Христов е човекът, който може и знае как да работи за решаване на проблемите. На въпрос на гражданин защо кандидатът за кмет на БСП Иван Иванов е обвинил публично държавата и правителството на Бойко Борисов, че са виновни за непостроената пречиствателна станция за питейни води в града, Цветанов обясни, че още през февруари 2014 с решение на МС на Общината са отпуснати 3,5 млн. лева за съоръжението, като е следвало да се извършат съответните процедури по ЗОП и да се сключат договори до юни 2014, с много ясни указания от МС как да се изпълни това. Въпреки тези указания, чак през юни 2014 е обявена реално обществената поръчка за изпълнител. Едната от фирмите -кандидати е обжалвала пред КЗК избрания изпълнител, и Комисията е обявила процедурата за нищожна, заради конфликт на интереси. Така реално срокът за стартиране на дейностите по изграждане на пречиствателната станция е бил изтекъл. „Знаете, че през септември на същата година служебното правителство на Близнашки даде възможност подписаните договори да бъдат завършени и след този срок, коментира още Цветанов.

„За  голямо съжаление, Общината и кметът не стартират процедурите, така че няма как някой да обвинява правителството, че е „откраднало тези пари“. „Не можеш да обвиняваш сегашното правителство на Бойко Борисов за неща, които са се случили през 2014 г. и с кмет, който е в местната власт от 2011 г. Нека бъдем коректни, този кмет е бил във властта от 2007 г. Той какви проблеми реши за 8 години на жителите на Шумен?”, каза още Цветанов. В контекста на темата, председателят на Националния предизборен щаб благодари на Любомир Христов, че не е участвал в предизборния дебат за Шумен по БНТ.

„От такъв дебат няма смисъл. Ние искаме да има сблъсък на идеи, на платформи и на управленски програми. Това нещо отсъства и вие виждате, че Иван Иванов си каза нещата, по начин, по който на него му изнася, във връзка с предизборната кампания. Но за нас най-важното е да се говори с хората и да им се казва каква е истината! Най-важният приоритет на Любомир Христов и екипа му ще бъде изграждане на пречиствателна станция в Шумен. Това ще бъде негова основна задача, но чрез реално усвояване на средства по процедури, които са прозрачни, и които са достъпни за бизнеса. В хода на срещата жители на Дивдядово поставиха въпроси, свързани с лошата инфраструктура на квартала – тротоарните настилки и пътните отсечки, с липсата на пешеходни пътеки, от липсата на детски площадки и зони за отдих,  и се оплакаха от незадоволителното състояние на стадиона в квартала, откъдето преминават свободно домашни животни.

„Нека да направим сравнение за видимите резултати от управлението на  ГЕРБ в общини, които горе- долу по брой на населението са като Шумен, коментира темата Цветанов.

„Такива са Велико Търново и Русе. Там има много детски площадки и спортни съоръжения, а в Русе има и модерна спортна зала.  Това, което Любомир Христов е поел към младежите и към спортуващите в Общината е, първо да бъде направена една спортна зала, която да покрива нуждите за спортуващите. Знаете ли в момента колко детски площадки се правят във Варна само за шест месеца? 220 площадки по кварталите и населените места!“ .

Любомир Христов разясни на съгражданите си, че  благодарение на областния управител на Шумен Донка Иванова, са издействани средства за проектиране на пречиствателната станция. „Ще сложим всичко в ред в квартал „Дивдядово“ и в Шумен“, бе категоричен той. Христов заяви още, че ще положи всички усилия да се кандидатства по европейски проекти за строеж на читалище в Дивдядово. По думите му, това ще е трудно, защото Община Шумен има дългове, но той знае как да се справи. „Имате реалния шанс да промените статуквото, се обърна към разочарованите жители на квартала Цветанов. „Имате три минути, за да упражните конституционното си право на вот. Да попълните с хиксче номер 3  в бюлетината - за кмет на Община Шумен и за листа за общински съветници.

Цветан Цветанов се срещна и с жителите на Върбица и Каспичан.

Подкрепете Хълми Амза с номер 7, за да направим общината достъпна за хората и за бизнеса и Върбица да стане едно по добро място за живот на младите. На 25-ти октомври всички във Върбица трябва да преодолеем страха и да гласуваме за кандидата на ГЕРБ Хълми Амза. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с избиратели в община Върбица.

Той подчерта, че ГЕРБ дава реален шанс на всички можещи и знаещи хора, независимо от техния произход. „На политиците, които създават изкуствено напрежение, ние отговаряме не с омраза и агресия, а с политики и идеи. Хълми Амза ще получава винаги подкрепата на Парламентарната група на ГЕРБ и на правителството, в лицето на премиера Бойко Борисов. Въпреки че ще стане кмет на Шумен, Любомир Христов също няма да забрави Върбица“, заяви Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че от 1991-1995 година Хълми Амза е бил кмет на Върбица и не е делял хората. „Ние в ГЕРБ също не делим общините на малки и големи и помагаме на всички. Ние сме готови да носим отговорност, защото след изборите кметът трябва да е с хората и проблемите им. Аз не искам Вие да се страхувате и някои да ви търси сметка с кого сте се виждали или с кого сте говорили. Използвайте най-демократичното си право и гласувайте по съвест. Така гласувате за бъдещето на Вашите деца и на Върбица“, каза Цветанов. Според него, младите хора бягат от Върбица, защото няма работа. „Подкрепете Хълми Амза, за да стане Върбица привлекателно място за инвестиции“, каза той. „Тук празнувате много празници заедно – и Великден, и Байрам. Събирате се с комшии и роднини, което дава една пъстрота на местния регион. Продължавайте да се уважавате взаимно и да бъдете заедно във Върбица и в България“, призова жителите на Върбица Цветанов.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Върбица Хълми Амза заяви, че ще работи за просперитета на Върбица. „Знам как да променим общината, съсипана от сегашния кмет“, посочи той. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Шумен Любомир Христов подчерта, че ГЕРБ ще реализира своята десета поредна изборна победа. „От Вашия глас зависи какъв ще бъде животът в община Шумен през следващите четири години“, категоричен бе Христов.

При срещата си с жителите на град Каспичан Цветан Цветанов призова хората да гласуват с номер 10, защото Милена Недева доказа как трябва да се работи.

Благодарение на действията на правителството на Бойко Борисов, община Каспичан вече ще може да кандидатства с проекти по „Програмата за развитие на селските райони“. Силният екип от първия мандат на Милена Недева ще може да подаде веднага след изборите първите проекти, за да има нови инвестиции и нови работи места в Каспичан, каза Цветанов.

Той беше в Каспичан, за да заяви подкрепата си за Милена Недева за втори кметски мандат, както и за кандидатите на ГЕРБ за общински съветници и кметове на кметства.

По време на разходката си по централната улица на Каспичан, заместник-председателят на ГЕРБ имаше възможността да поздрави кандидата за кмет от БСП и неговия щаб, като ги призова на изборите все пак да гласуват разумно и да изберат номер 10, за да продължи Каспичан да се развива.

Цветан Цветанов благодари на жителите на Каспичан, че са подкрепяли ГЕРБ, дори когато партията е била в опозиция. „Благодарение на Вас, България има стабилно правителство с министър-председател Бойко Борисов“, каза той.

Цветанов подчерта, че кметовете от ГЕРБ отчитат постигнатото в мандата си, преди да поискат подкрепа от хората.

 

„Милена Недева вече е доказала на Каспичан, че с работата си остава видими резултати след себе си. Общинските съветници са силният отбор, който трябва да подкрепя Милена. Затова трябва да се гласува масово, за да може ГЕРБ да има пълно мнозинство в Общинския съвет и видимите резултати за Каспичан да продължат“. Той бе категоричен, че и Любомир Христов ще помага на Каспичан от областния център, вече като кмет на Шумен. „Кметовете на ГЕРБ ще правят политики, вследствие на които младите да остават да учат и работят в малките населени места.

Милена Недева отчете свършената работа през мандата си. „2,3 млн.лв. влязоха в община Каспичан, разкрихме едно голямо предприятие, предстои откриване на още едно, направени са ремонти на читалището и на църквите в Каспичан, Плиска и в почти всички села. Успяхме да стабилизираме финансовото състояние на общината, въпреки че започнах мандата си на минус 500 хиляди лева, заради финансови санкции и корекции. Разкрихме социални услуги, които дадоха над 160 работни места в Каспичан“, каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на Каспичан.

Срещите на Цветан Цветанов в Шуменско продължават. От 18.30 ч. днес той ще се срещне с шуменци на пл. „Освобождение“ (срещу часовника в центъра на града), където ще бъде монтирана шатра на ПП ГЕРБ и ще има предизборен концерт. Той ще представи на сцената кандидата за кмет на община Шумен Любомир Христов и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!