Кандидатът за кмет Искрен Веселинов се срещна с жители на село Просена

13:37, 08 окт 15 / Политика 25 201 Topnovini
Кандидатът за кмет от МК „ПАТРИОТИТЕ-ВМРО“ Искрен Веселинов се срещна с жителите на русенското село Просена на 7 октомври. На събранието присъстваха и претендентите за общински съветници от листата на русенските патриоти Галин Григоров, Ивелин Иванов, Ивета Георгиева и Дилянка Великова, която е и кандидат за кмет на селото.

„В сградата на бившето училище може да се изгради социален дом за възрастни хора в който да се разкрие и целодневен център за работа с пенсионерите – с топла храна и персонал - да се предостави възможност на нашите майки и бащи, баби и дядовци да прекарат достойно своите старини.“ каза Дилянка Великова и изведе това като свой основен приоритет, когато бъде избрана за кмет.

В момента някогашното училище е занемарено и има нужда от спешен ремонт, за да се запази цяло. Великова се зарече, че ще търси подкрепа и пари тази идея да се реализира навсякъде, където това е възможно, а ако това не е достатъчно, ще направи и невъзможното.

Искрен Веселинов пък на свой ред призова присъстващите над 100 души да излязат на 25 октомври и да упражнят правото си на глас, тъй като местните избори са сред най-важните – такива, които пряко касаят начина на живот в малките и големи населени места. В своята Харта за честно управление, кандидатът за кмет от МК „ПАТРИОТИТЕ – ВМРО“ е предвидил специално внимание на селата, които в следващия мандат следва да получат своето заслужено място чрез финансиране от страна на общинския бюджет и по линия на европейските фондове.

„Темата за изгубената битка за европейските пари е най-болезнената. Не само защото досегашната кметска администрация в лицето на Пламен Стоилов остави Русе да попадне в дъното на класацията за усвоени пари от ЕС, заемайки 149-то място, но най-вече заради това, че за разлика от нашите опоненти, ние в действителност имаме готовност с идеи, които да прилагаме на практика.

Идеи, които в действителност ще доведат до заетост и растеж без от това да се правят огромни медийни балони, чиято единствена цел е да се създава фалшиво впечатление за добре свършена работа.“ заяви Веселинов пред жителите на Просена.

„Трябва да се преосмисли изцяло начинът по който се работи за спечелването на проектите.“- каза патриотът, като веднага уточни, че сред първите мерки, които ще бъдат предприети, когато бъде избран за кмет е създаването на Общинска агенция, която да ръководи дейностите по кандидатстване на Общината по оперативните програми, да възлага и контролира изпълнението на отделните проекти, да носи отговорност за качеството и ефективността на тяхната реализация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!