Учредиха Областен съвет по животновъдство в Шумен

12:32, 08 окт 15 / Общество 25 196 Шрифт:
Topnovini
Областен съвет по животновъдство беше създаден днес в Шумен. Учредителната среща се проведе по инициатива на Министерството на земеделието и храните и на Областна дирекция „Земеделие” със съдействието на Областна администрация-Шумен, съобщавата от пресслужбата на администрацията.

Присъстваха близо 20 животновъди от региона, както и представители на Областна дирекция „Земеделие”, Областна дирекция по безопасност на храните,  Държавен фонд „Земеделие“, Областна служба за съвети в земеделието и Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството.

При откриването заместник-областният управител Петко Шаренков подкрепи инициативата и изрази убеждението си, че чрез този съвет ще се подобри комуникацията между животновъдите и институциите и ще се защитават по-добре техните интереси. От своя страна животновъдите бяха единодушни в необходимостта от създаването на такъв съвет, на който те ще имат възможност да обсъждат важните за развитието на отрасъла проблеми. Ще се дискутират  актуални въпроси от регионален характер, ще се представят искания и предложения към Министерството на земеделието и храните и другите държавни институции, ангажирани с тази дейност.

За председател на съвета беше избран животновъдът Юлиян Вълчев и за секретар д-р Марина Жечева, експерт в Областна дирекция „Земеделие“. Част от ръководството на съвета ще бъдат и регионални представители на всички сектори в животновъдството, които ще бъдат излъчени от животновъдите и ще бъдат утвърдени на следващото заседание през месец ноември.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама