Кандидати за общински съветници от ГЕРБ инспектираха как се работи по новото кръстовище „Трапезица”

12:03, 08 окт 15 / Общество 25 176 Topnovini
Кандидатите за общински съветници от ГЕРБ-Бургас Костантин Луков, Живко Димитров, Тина Писарова и Стиляна Атанасова видяха на място как се работи по цялостната реконструкция на кръстовище „Трапезица”. То ще стане кръгово и ще е с нова организация на движение, която да облекчи преминаването в тази натоварена част на града. 

„Започнахме изграждане на това кръгово кръстовище на „Трапезица” с идеята да облекчим трафика особено през летния сезон. Всички главни пътни артерии в града се събират именно тук. Освен струпването на автомобили, зоната е изключително населена и с пешеходци. Идеята ни е всички да се движат и преминават безопасно", обясни Костантин Луков.

Проектът предвижда на мястото да бъде изградено кръгово кръстовище с три ленти за движение. Всички десни завои ще бъдат извършвани със самостоятелна пътна лента извън кръга. Това е начинът да няма конфликтни допирни точни с останалите участници, движещи се в кръговото.

На мястото ще бъдат построени четири пешеходни надлеза. Самите пасарелки ще имат четири лъча. Те ще са оборудвани с асансьори, стълби и пешеходен подход. Четирите лъча ще се събират в едно пространство, образуващо кръг. Лифтовете ще могат да бъдат използвани и от велосипедисти, хора с увреждания и майки с детски колички.

Пешеходни надлези 1 и 2 са свързани и ще осигуряват пресичане на ниво бул. “Тодор Александров“ /от ж.к. “Братя Миладинови“ към Индустриална зона/ и ул. “Струга“ /от ж.к. “Братя Миладинови“ към Индустриална зона/. Те ще минават над новото кръстовище „Трапезица“.

Пешеходни надлези 3 и 4 също са свързани. Те ще осигуряват пресичане на ниво бул. “Стефан Стамболов“ /от ж.к. "Изгрев" към ж.к. "Славейков"/ и бул. “Никола Петков“ /от ж.к. "Зорница" към ж.к. "Изгрев"/.

Конструкцията на надлезите за пешеходци е максимално лека и елегантна, позволяваща преместването на големи подпорни разстояния с минимален брой и минимални размери на подпорите.

Централната част, която свързва мостовете, както и 4-те комуникационни ядра, са с бетонова конструкция. Мостовете са метални ферми, които стъпват директно върху бетоновата конструкция. Във връзка с осигуряване на маршрут на извънгабаритни товари по ул. „Одрин“, два участъка от пасарелките са демонтируеми и в случай на нужда могат да се преместят временно.

На мястото ще има и денонощно видеонабюдение. То ще бъде свързано с централния пункт на всички видеокамери в града при ОП „Транспорт”.

Кръговото кръстовище на „Трапезица” е част от мащабния проект за Интегриран градски транспорт. Прогнозната му стойност е 3 787 898.51 лева без ДДС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!