Шуменски лекар попадна в ТОП 100 на джипитата в страната

10:51, 08 окт 15 / Здраве 25 279 Шрифт:
Topnovini
Общопрактикуващият лекар от Шумен д-р Жельо Митков Желев попадна сред 100-те най-добри джипита в България. Списъкът с имената им е публикуван на сайта на здравното министерство. Те са избрани според резултатите от лечението на хроничните си пациенти със захарен диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Класирането е направено след внимателна пресявка от работна група в министерството, като е отчетено какво е състоянието на пациентите, налагало ли им се е да стигат до болница и др.

Д-р Желев заема 58-мо място в класацията и е единственият общопрактикуващ лекар от Шумен в нея.

В списъка попадат и шестима лекари от област Разград и двама от Търговищка област.

Класацията на най-добрите джипита е изработена в резултат на продължително наблюдение над работата на докторите в страната, започнало със заповед на министъра от 24 януари тази година.       

За база са взети данни от Здравната каса, съдържащи информация за брой обслужени от съответната лекарска практика пациенти и осъществения контрол на социално значими заболявания. Също така е отчетена липсата на поражения и обостряне на заболяванията от които страдат лекуваните пациенти. Водещ критерий е и по-малкият брой хоспитализирани болни.

Първите 10 лекари, които влизат в престижния елит, ще получар специален бонус от по 5000 лв.

Класацията на МЗ е оглавявана от д-р Мария Георгиева Соколова – общопрактикуващ лекар в Дупница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама