С велошествие в Русе отбелязаха Европейската седмица на мобилността

19:27, 07 окт 15 25 571 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес в Русе се проведе традиционното есенно велосипедно шествие, организирано от сдружение "Вело-Русе" по повод Европейската седмица на мобилността. Около 30 велосипедисти се включиха в тазгодишното издание на инициативата, която трябваше да се проведе в края на миналия месец, но бе отложена заради лошото време.

За разлика от предходни години, сега велошествието имаше продължение в лапидариума на Регионалния исторически музей Русе, където бяха представени предстоящите проучвания на територията на област Русе по отношение на всички велосипедни туристически маршрути, както и на всички маршрути, които изпълняват чисто транспортна функция с колело. Целта е да бъде създадена пълна база данни за актуалното състояние на велосипедната инфраструктура, да бъдат дефинирани в детайли основните вело маршрути през област Русе. 

От сдружението обясниха, че именно такъв е и Европейският международен маршрут Евровело 6, и тяхната цел е да бъдат въвлечени представители на общини, доброволци и активни хора на колело във велосипедното развитие на региона. На събитието бе представен и напредъка по проекта "Съвместно развитие на велосипедни маршрути в общините от област Русе", който Вело-Русе изпълнява.

Велошествието стартира традиционно от площад Свобода пред сградата на община Русе. Маршутът също бе традиционен – ул. Александровкса, Младежки парк, ул. Тулча до бул. Липник, кръговото пред областна дирекция на МВР, бул. Скобелев до Лукойл и преминаване по новата велоалея пред РИМ Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама