Електрически велосипед става последният писък на модата в Бургас

14:34, 07 окт 15 / Общество 25 134 Topnovini
Много скоро бургазлии и гости на града ще имат възможност да ползват услугите на модерни електрически велосипеди, които ще се зареждат от слънчеви панели. Любопитната новина обяви на личната си фейсбук страница кметът на Бургас два мандата Димитър Николов.

С едно зареждане електропедите ще издържат по няколко часа. Докато въртим педалите, те ще акумулират допълнителна енергия. Освен че ще се харесват на младите хора, електрическите велосипеди ще улеснят придвижването в градска среда и на възрастните хора, които нямат много физическа сила.

„Представете си как отивате на работа, училище или до университета с електрически велосипед. А на връщане въртите педалите и си правите дневната тренировка. Искам да въведем тази услуга в Бургас. Вече имаме базата, която да надграждаме. Не всичко е безпроблемно, но е факт, че бургаската система за отдаване на обществени велосипеди под наем е единствената в страната и се ползва постоянно. Да, понякога колелетата се крадат, развалят се, но се стараем бързо да отстраняваме пропуските. Голям успех е това, че системата работи с SMS и с дебитна карта”, пише Николов.

Следващата стъпка, която ще бъде направена е да се увеличи броят на велопунктовете към тази система в целия град. Вече има набелязани 30 нови позиции на комуникативни места. Те ще бъдат обсъдени с велообщноста, като ще се изберат поне 15 от тях.

Едновременно с увеличаването броя на велостоянките, към тях ще има прикрепена и колонка за зареждане с електричество, както и с електрически велосипеди, наред с останалите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!