Природонаучни изследвания разработват в нова лаборатория русенски ученици

13:16, 07 окт 15 25 188 Шрифт:
Topnovini
Учениците от МГ „Баба Тонка“ в Русе вече започнаха практическо обучение и конкретни изследвания и разработки по физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование в новата модерна лаборатория на учебното заведение. Тя се реализира в рамките на проекта „Лаборатория XXI век“, който бе представен официално днес.

Той се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, ВН-социален проект на Еконт и Ротари клуб и е на обща стойност 7 506,20 лв.

В рамките на проекта са закупени 12 сензора и преходен модул за лаптоп по физика, 10 сензора и преходен модул за лаптоп по химия и 11 сензора и преходен модул за лаптоп по биология, с които е оборудван специализиран кабинет.

Целта е да се създаде модерна технологична среда за практическо обучение при провеждане на лабораторни занятия по физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование и да се осъществят връзки между отделните учебни предмети.

Модерните условия вече допринасят за стимулирането на научно-изследователската дейност на учениците, дават им възможност за практическо приложение на натрупаните знания и за организиране на иновативна и качествена експериментална работа.

В тази връзка днес бяха представени и конкретни разработки на ученици и техните учители в различни направления.

Демонстрирано бе изследване, което с помощта на термодатчици отчете влиянието на топлината върху човешкия организъм и начините му за охлаждане. Представена бе химична реакция с подробен анализ и наблюдения на всички процеси, които тя следва. Презентирана бе и разработка, посветена на влиянието на светлината и светлинните източници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама