Общeствена трапезария отваря врати във Велико Търново

07:45, 07 окт 15 / Общество 25 181 Topnovini
Община Велико Търново стартира реализирането на социалната услуга „Обществена трапезария”, финансирана от Фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика, съобщи директорът на дирекция "Социални дейности и здравеопазване" в Общината Росица Димитрова.

Целите на дейностите по обществената трапезария са насочени към подобряване качеството на живот и задоволяване на потребностите от храна на хора, които не могат да си я осигурят сами.

Социалната услуга ще се реализира на територията на община Велико Търново до 31-ви декември 2015 г., в рамките на общо 64 работни дни, ще задоволява потребностите от храна на 65 потребителя и включва предоставяне на храна за обяд - супа, основно ястие и хляб.

Финансовите средства, които ще бъдат отпуснати от Фонд „Социална закрила” са в размер на общо 9 568,00 лв.

Бенефициенти на социалната услуга „Обществена трапезария” са лица попадащи в следните целеви групи - лица и семейства, получаващи месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, с постоянен адрес на територията на община Велико Търново, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, с постоянен адрес на територията на общината, самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии (пенсии за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии несвързани с трудова дейност), с постоянен адрес и скитащи и бездомни деца и лица.

Лицата, които желаят да бъдат включени като потребители на социалната услуга и  попадат в горепосочените целеви групи могат да подават Заявление – декларация от 06.10.2015 г. в сградата на Община Велико Търново, стая 218.

Получаването на храната ще се извършва от 09.10.2015 г., от понеделник до петък, включително, от 11,00 – 13,00 ч., в помещение в сградата на Регионална здравна инспекция – Велико Търново на ул. „Никола Габровски” № 23(ползвано за целите на Обществена трапезария).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!