Шестима общопрактикуващи лекари от Разградска област - сред 100-те най-добри в страната

07:38, 07 окт 15 / Здраве 25 215 Topnovini
Шест джипита от област Разград са сред 100-те най-добри общопрактикуващи лекари в страната. Списъкът с имената им е публикуван на сайта на здравното министерство. Те са избрани според резултатите от лечението на хроничните си пациенти със захарен диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Класирането е направено от работна група в министерството, като е отчетено какво е състоянието на пациентите, налагало ли им се е да стигат до болница и др.

В класацията на здравното министерство под номер девет е д-р Ругизан Рагуб-Сали от Разград. Тя обслужва 4 000 здравноосигурени пациенти, но с неосигурените лица, които лекува листата й стига до 5 000 души. Д-р Рагуб коментира, че е приятно изненадана от номинацията.

 "Приемам отличието като доказателство за труда ми и това определено ще ме стимулира да продължа да работя в същия дух", сподели д-р Ругизан Рагуб.

Сред отличените са и д-р Альоша Горельов от Лозница и д-р Деян Коларов от Разград, които са на 13 и на 20 място в класацията.

Другите специалисти от област Разград, попаднали в Топ 100 на най-добрите джипита в страната са д-р Надежда Аврамова от Завет, д-р Вяра Георгиева и д-р Ферай Сабит, и двамата от Исперих.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!