Плевнелиев: Бъдещите кметовете трябва да изпълнят предизборните си обещания

20:50, 06 окт 15 / Общество 25 226 Шрифт:
Topnovini
Кметовете са най-близо до хората, затова трябва да изберем кандидата, който ще върши работа. На тези избори подбираме политици, които са най-близко до хората и това ги прави особено важни. Това каза в обръщение към нацията излъчено по БНР президентът Росен Плевнелиев. 

Той се обърна към политическите партии и ги призова да изпълняват дадените обещания, защото на това се крепи доверието на хората.

„Кметът трябва да обещава само това, което може да свърши и поставя проблемите на хората в центъра на работата си”, посочи държавният ни глава.

Плевнелиев призова всички да се придържат към позитивните послания и посочи, че има граници на политическата отговорност, които не трябва да бъдат пресичани. „Езикът на омразата носи само щети, виждаме това всеки ден”, допълни той.

Държавният глава посочи и важността на референдума-първи опит за директно питане на народа за мнението му.

„Нека предоставим на българите всички възможни гледни точки, за да вземат те своето информирано решение”, каза още Плевнелиев.

Според него, на този референдум няма да има губещи, особено ако политиците се съобразят с мнението на хората. Плевнелиев каза още ,че има достатъчно технически решения в света, които позволяват въвеждането на електронното гласуване и у нас. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама