Млади русенски таланти поредни награди от международен конкурс в Турция

16:49, 06 окт 15 / Култура 25 152 Шрифт:
Topnovini
Музикалните таланти Мирела Димитрова и Аделина Радева впечатлиха журито в V-тото издание на „Shining star“, което се проведе от 1 до 4 октомври в Кемер, Турция. Информацията съобщава Община Русе.

Двете русенки взеха участие в  конкурса по покана на директора на формата Толга Гюрдил, който е композитор и генерален директор на детски и младежки фестивали на Световната организация на конкурсите WAFA, под чиято егида се провежда и „Shining star“.

Мирела спечели първото място в категория „Вокал“, във възрастова група 16-19 години. В конкурсната част тя изпълни песента „Renascer“ на Dulce Pontes, но също така взе участие и като гост-изпълнител с песен, композирана лично от директора на конкурса. 8-годишната възпитаничка на НУИ „Веселин Стоянов“ Аделина стана втора в първа възрастова група с песента на Lara Fabian „Ju crois encore“. 

В „Shining star“ участваха таланти от 12 държави – Турция, Словения, Тайланд, Литва, Англия, Русия, Малта, Ирландия, Румъния, Македония, Молдова и България. Журито беше в 15-членен състав, сред коeто освен директора на конкурса Толга Гюрдил, беше и генералният секретар на Световната организация на конкурсите WAFA.

Вокален педагог на талантливите момичета е Аделина Колева, която е и ръководител на Вокален състав „Нова музика“ – Горна Оряховица, както и вокален педагог в телевизионния музикален формат „Гласът на България“. 

След доброто им представяне в Турция, Мирела и Аделина имат покани за още редица конкурси, сред които в Русия, Словения и Румъния.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама