Още един линеен ускорител ще има в бургаската Онкология от догодина

11:33, 06 окт 15 / Здраве 25 171 Шрифт:
Topnovini
От следващата година Комплексен онкологичен център Бургас (КОЦ) ще лекува пациентите с два линейни ускорителя, информират от Общината. Вторият апарат, който лечебното заведение ще закупи, е от изключително висок клас.

Новият линеен ускорител ще разполага с 4D функция. Тя ще гарантира много високо качество на процедурите при провеждането на радиохирургия. Например, при лечение на рак на белия дроб по метода на радиохирургията, 4D функцията на линейния ускорител ще отчита движенията на органа при дишане. По този начин лъчите ще бъдат насочвани с голяма прецизност без да засягат и увреждат здравата тъкан.

Общинският онкологичен център в Бургас е един от малкото в световен мащаб, които ще разполагат с такъв модерен апарат. В момента никое лечебно заведение на Балканите не разполага с подобна иновативна техника.

Община Бургас работи активно за внедряването на новия апарат. На този етап се финализира процедурата по избор на изпълнител за извършването на ремонт на помещенията, където ще бъде монтиран новият линеен ускорител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама