Безработицата и високата такса смет са основните проблеми за разградчани

09:12, 06 окт 15 / Общество 25 167 Topnovini
Безработицата и високата такса смет са основните проблеми за разградчани. Това показват данните от анкета на Гражданско движение ДНЕС, проведена в рамките на инициативата „Да изберем и решим заедно проблемите на нашата община”.

В проучването се включили 850 души, от които 732 жители на Разград и 118 души от селата в общината.

Единодушно анкетираните са определили като ключов за региона проблем безработицата и липсата на възможности за реализация на младите хора, но с уточнението, че това е проблем за цялата страна.

Конкретно за Разград, като проблем запитаните са посочили многото работещи пенсионери ва общинската и държавната администрация, което също е причина младите да напускат града.

На второ място разградчани са поставили високата такса смет – 92.7%, а на трето - липсата на места за паркиране и спирането на автомобили по тротоарите.

Следващи в класацията са ниското качество на медицинските услуги и липсата на инвестиции, Като и за тези проблеми повечето участници в допитването са уточнили, че са с общонационално значение.

Лошото състояние на инфраструктурата и недостатъчно прозрачната работа на местната администрация са другите два проблема, които според разградчани трябва спешно да бъдат решени.

След местните избори, новите управници ще бъдат запознати с резултатите от анкетата, както и предложенията на гражданите за подобряване условията на живот.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!