В Русе отваря врати модерна лаборатория за подготовка на млади физици, химици и биолози

06:59, 06 окт 15 25 110 Topnovini
Учениците от МГ „Баба Тонка“ ще имат възможност да се подготвят за национални и международни състезания по природни науки в нова модерна лаборатория. Проектът „Лаборатория XXI век“ ще бъде представен официално утре, 7 октомври, от 11:00 часа в кабинет № 4 на гимназията. 

Той се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, ВН-социален проект на Еконт и  Ротари клуб и е на обща стойност 7506,20 лв.

В рамките на проекта са закупени 12 сензора и преходен модул за лаптоп по физика, 10 сензора и преходен модул за лаптоп по химия и 11 сензора и преходен модул за лаптоп по биология, с които е оборудван специализиран кабинет.

Целта е да се създаде модерна технологична среда за практическо обучение при провеждане на лабораторни занятия по физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование и да се осъществят връзки между отделните учебни предмети.

Модерните условия ще допринесат за стимулирането на научно-изследователската дейност на учениците, ще им дадат възможност за практическо приложение на натрупаните знания и за организиране  на иновативна и качествена експериментална работа.

Във връзка с реализирането на проект „Лаборатория XXI век“ ще се изготвят презентации за провеждане на два експеримента по всеки предмет, които ще бъдат предоставени за сайта на МГ „Баба Тонка“ и на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Ще бъде проведено по едно практическо занятие по всеки предмет, на което ще бъдат поканени учители от Русе и експерти от Регионалния инспекторат по образованието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!