Ремонтът на бул. "Цариградско шосе" е близо 20 млн. лева

17:29, 05 окт 15 / Общество 25 240 Topnovini
Рехабилитацията на бул. „Цариградско шосе“ струва малко под 20 млн. лева, съобщи зам.-кметът по транспорта Любомир Христов по време на инспекция на участък в ремонт по булеварда. В стойността се включва цялостен ремонт на четири мостови съоръжения и три големи подлеза. Част от проекта е и автомобилният тунел, който свързва бул. „Цариградско шосе“ с Телевизионната кула, каза Христов.

Той отбеляза, че се гордее с новите еластични огради, които са поставени по протежението на булеварда. „Те са с изключително носимоспособност, от гледна точка на скорост на движение и тежест на превозното средство, което евентуално би се ударило", обясни той.

В момента се прави разширението на спирките на градския транспорт, където е необходимо. В някои участъци те са били изключително тесни и това е създавало опасност за хората, които чакат там. Поставят се допълнителни обезопасителни елементи, разширен перон, съответната инфраструктура и навеси, каза Христов.

Булевардът ще има изцяло нови тротоари. Пешеходните пътеки са повдигнати в локалното пътно платно, поради необходимостта да бъде допълнително намалена скоростта на движение там.

Паралелно с работата по „Цариградско шосе“ продължава основният ремонт и изграждането на малки улици по програмата за рехабилитация. До момента са готови над 35 улици в различни райони на града, а работата по още осем продължава, отбеляза още Христов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!