Община Ген. Тошево купи два нови автомобила за полицията

16:30, 05 окт 15 / Общество 25 155 Topnovini
Два  нови  автомобила за нуждите на органите на реда закупи Община Генерал Тошево в края на месец септември, съобщиха от общинската администрация. Колите са  марка Лада „Нива” и вече са доставени в общинския център. Машините са високопроходими и отговарят на всички технически задания, заложени в обществената поръчка. С тази придобивка се очаква работата на патрулиращите екипи както в града, така и по селата да бъде значително облекчена, предвид голямата територия, която се обслужва. В рамките на дългогодишното споразумение между Общинска администрация и полицейското управление, ще бъде разписан и договор за послужване, който ще гарантира целесъобразното експлоатиране на новите автомобили.

Средствата за колите бяха гласувани на редовно заседание на Общински съвет Генерал Тошево през тази година. По предложение на местните структури на Министерство на вътрешните работи и с оглед създаването на безопасна и сигурна градска среда, във финансовия план на общината за второто шестмесечие на 2015 година бяха включени допълнителни средства в размер на 131 хил. лв. С тях,  освен вече закупените и доставени високопроходими автомобили, се предвижда да бъдат изградени гаражи за новите пожарни автомобили на Района служба «Пожарна безопасност и защита на населението», както и да бъде монтирано видеонаблюдение на места с високо обществено значение.

През последните около 20 години общината е закупила и предоставила на полицейското управление и районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” 7 нови автомобила, от които 5 с висока проходимост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!