Съпредседателят на буржоата "Реформа блок": Европа не може да бъде "клуб за богати тишината"*

13:02, 05 окт 15 / Политика 25 163 Topnovini
Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев е дал интервю за австрийската национална агенция, научаваме от съобщение до медиите от пресцентъра на партията. Оттам, каквато е и практиката, предоставят превод на интервюто на български език. Колегите обаче са решили да го "преведат" чрез софтуер.

*Редакцията на София Topnovini.bg публикува без никаква редакторска намеса текста на файла, изпратен до медиите от Реформаторския блок. Заглавието е изведено директно от текста.

Обновено в 13:58 ч.: Час и половина след първото съобщение, от Реформаторския блок изпратиха второ, в което признават, че текстът е "автоматично генериран" и "не е достатъчно коректен, за да го ползвате за публикация". Остава неясно защо въобще са го изпратили и защо им отне час и половина да направят това "уточнение".

Кризата с бежанците в ЕС може да бъде решен само европейска, а не на национално равнище. Това обяснява български държавни политици Радан Кънев и към тези страни от ЕС в Източна Европа, които се противопоставят на квотна система. В ЕС има разочарование от "липсата на солидарност" в страни като Унгария, Полша или Чехия, обаче, ще имат и "богатите" да преосмислят страни от ЕС.

Кънев е съпредседател на буржоата "Реформа блок", младшият партньор на Българската ГЕРБ на (Граждани за европейско развитие на България). За него, предложението на Комисията на ЕС да разпространявате 120,000 бежанци по квоти между страните от ЕС, единственият възможен начин.

"От друга страна не бива да поиска", каза Кънев в APA интервю. Фактът, че "старите" членки на ЕС вече имат чувството, че 2004 и 2007 г. се присъединява към държавите от ЕС са наистина се радва през последните години щедър принос за солидарност, но сега дори отрече за участие, е разбираемо.

Въпреки това, почти 40-годишният политик признава, имат "стария ЕС" разкрие малко "федерална състрадание" и страните, останали в източната част на Европейския съюз за справяне с проблемите на външните граници на ЕС до голяма степен сама. "Това е объркан общественото мнение на Изток". Много се чувствах в периферията на ЕС от "закоравял Централна Европа" изоставена.

Това беше, например, се възприема като "особено дразнещо" като "неформален лидер на ЕС" - с германския канцлер Ангела Меркел, Федерална република Германия - от една крайност - "Selfies с бежанци" - бележи ръст на друг, първо отвори границите, но след една седмица на граничните пунктове може да се провери отново, следвана от съседна Австрия.

Въпреки това, вдигането на Шенгенската граница е много по-голяма заплаха за "общия европейски проект" като "няколко стотици хиляди имигранти", казва Кънев. "Особено, ако те представляват само около два процента от всички мигранти в света и много по-малко, отколкото на бежанците, които вече са пристигнали в Турция и Ливан."

Ето защо, трябва да "европейски проект" не от националистическата и популистки политици - като например в Унгария, Чехия или Словакия - са поставени на карта, така Кънев. От друга страна, също би било по-установена, членки на ЕС използват кризата, за да се отвори дори и очите, и да признаят, че Европа не може да бъде "клуб за богати тишината", който се отдаде на илюзии като "критериите от Маастрихт".

А общо решение трябва следователно в допълнение към системата от квоти включват по-добро разбиране на установената в покрайнините на страните-членки на Съюза. Това не може в дългосрочен план да служи като буферна зона и осигуряване на протичането на Западна Европа бежанци. Кънев: ". Тъй като нашите бюджети са много тесни"

Също така трябва да бъдат обезпечени с единна регистрация и помощ при трансгранични операции, които, тъй като не радикални ислямисти инфилтрират конвоя бежанците към Европа. Както и да е, би и двете страни - "както периферна и център на ЕС" - най-накрая да изготвят под егидата на Европейската комисия в същата посока. "В противен случай, ние потъне в националистическа и белязана от паника хаос".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!