Започват засилени проверки на автобуси и камиони в Бургаска област

12:37, 05 окт 15 / Крими 25 155 Шрифт:
Topnovini
Специализирана полицейска операция за контрол на движението на товарни автомобили и автобуси стартира от днес до 11 октомври в Бургас и цялата страна, съобщиха от пресцентъра на полицията. Засилените проверки са част от широкомащабна акция, организирана от европейската организация на службите на Пътна полиция – ТИСПОЛ, която се провежда на територията на всички държави членки. Действията по контрол ще се осъществяват от пътни полицаи, съвместно с представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” при МТИТС.

В операцията ще се включат и служители на криминална и икономическа полиция, които ще осъществяват контрол по отношение на превоза на нелегални имигранти и трафик на хора; притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества; транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия; транспортиране на крадени стоки, превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване лица и други криминални престъпления.

По време на проверките по метода „широкообхватен контрол” ще се осъществява и контрол за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите, както и заплатена ли е необходимата винетна такса за ползване на републиканските пътища.

Операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите са изключително важни като превантивен метод за недопускане на тежки пътни инциденти. Анализът показва, че основните причини за възникнали инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари както и претоварването на автомобилите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама