МВР започва масови проверки на автобуси и камиони

10:23, 05 окт 15 / Общество 25 161 Topnovini
Специализирана полицейска операция за контрол на движението на товарни автомобили и автобуси стартира от днес до 11 октомври в цялата страна, съобщиха от  ”Национална полиция”.

Засилените проверки са част от широкомащабна акция, организирана от европейската организация на службите на Пътна полиция – ТИСПОЛ, която се провежда на територията на всички държави членки. Те ще се правят съвместно с представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”.

В операцията ще се включат и служители на криминална и икономическа полиция, които ще осъществяват контрол по отношение на превоза на нелегални имигранти и трафик на хора; притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества; транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия; транспортиране на крадени стоки, превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване лица и други криминални престъпления, уточняват от полицията. 

По време на проверките ще се осъществява и контрол за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите, както и заплатена ли е необходимата винетна такса за ползване на републиканските пътища.

От ”Национална полиция” отбелязват, че операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите са изключително важни като превантивен метод за недопускане на тежки пътни инциденти. Анализът показва, че основните причини за възникнали инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари както и претоварването на автомобилите. 
2 коментара
kkkk 20:27, 12 окт 20

A кога ще проверяват за нелегалните таксита и камионите до 3.5 тона в североизтока.Тука всяка жълта кола и такси всяко камионче е транспортна фирма,

Анонимен 20:27, 12 окт 20

A кога ще проверяват за нелегалните таксита и камионите до 3.5 тона в североизтока.Тука всяка жълта кола и такси всяко камионче е транспортна фирма,

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!