Полицай остава в ареста за търговия с влияние

08:52, 05 окт 15 / Крими 25 171 Topnovini
Софийският градски съд (СГС) реши да остави за постоянно в ареста полицай Иван Братованов и Матей Димитров - управител на хоспис в столицата.

Те са обвинени в търговия с влияние.

Иван Братованов работи като младши полицейски инспектор към столичното 3-то районно полицейско управление, а Матей Димитров е управител на търговско дружество, стопанисващ хоспис в столицата.

Матей Димитров подал сигнал в 3-то РПУ, че по време на инцидент в хосписа гражданин е причинил средна телесна повреда на негов низходящ роднина. По този сигнал работил полицейският служител Братованов.

През септември в приемната на 3-то РПУ Братованов и Димитров поискали от гражданина, срещу когото бил сигнала, сумата от 1 000 лева, за да се реши преписката в негова полза.

За исканите му пари гражданинът сигнализирал МВР. Поискано и разрешено е било от съда използване на специални разузнавателни средства. На 2 октомври в приемната на 3-то РПУ гражданинът е предал част от поисканата му сума - 500 лева, на двамата обвиняеми. Белязаните предварително банкноти са открити при извършеното незабавно след това претърсване и изземване, и обиск на лицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!