Бургас с реални шансове за домакинство на престижен форум по ушу

19:28, 04 окт 15 / Общество 25 146 Шрифт:
Topnovini
Като Европейски град на спорта за 2015 година Бургас има реален шанс да получи домакинството на един от най-големите и престижни форуми в света - Световното първенство по ушу за деца, чието шесто издание ще се проведе през 2016 година. Това съобщи председателят на Българската федерация по ушу Стефан Колев. През май тази година той е представил кандидатурата на страната ни за провеждане на грандиозното събитие у нас. Колев и екипът му в Управителния съвет на федерацията единодушно  са посочили Бургас за град – домакин.

„Предполагам, че инфраструктурата, спортните бази  и жителите ще бъдат изцяло подготвени за това събитие, за което се очаква да пристигнат над 1000 състезатели и дори повече екипи и треньори. Това е най-големия форум за ушу в цял свят. Ушу е изключително динамичен, доста труден и опасен спорт. Играе се от ниска възраст, а състезателите са в своята върхова кариера между 16 и 25 години, което означава,  че най-големите състезатели в света ще се представят в Бургас“, каза президентът на отбора на шампионите на България – Стефан Колев.

Вече са започнали и запитванията от Световната федерация за осигуряване на база за гостите и състезателите по време на престижния форум. Световният шампион на България очаква, ако кандидатурата на Бургас бъде одобрена, това да допринесе и за реклама на града, тъй като от ушу се интересуват милиони души по света.

В световните класации ушу е избран за спорт на 21 век, защото съчетава грижата за здравето, динамиката, атрактивността и така последователно всичките 12 критерии за полезност .

Стефан Колев, съобщи още, че Бургас ще има честта да е домакин на Конгреса на световната федерация по ушу. Неговите очаквания са двете мащабни събития да допринесат и за развитието на спортния туризъм в морския град, каквато ще бъде една от темите на форума.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.