Фермери и ветеринари от Пловдивско обсъждат болестите по животните

12:17, 04 окт 15 / Здраве 25 221 Шрифт:
Topnovini
Ветеринарни лекари и фермери могат да се включат в работна среща в Пловдив на 6 октомври в сградата на Областната администрация, съобщиха от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Събитието е част от Националната обучителна кампания за болестите по животните, организирана от Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и БАБХ.

Кампанията бе предприета, защото собствениците на животни често не спазват ветеринарно-медицинското законодателство. Целта е да бъдат разяснени правата и задълженията на частнопрактикуващите ветеринарни лекари, официалните ветеринарни лекари и фермерите, както и да бъдат обсъдени законодателните инициативи във ветеринарното законодателство.

По време на обучението ще бъдат представени и подготвените промени в Закона за ветеринарно-медицинската дейност, които целят да минимизират риска от болести и зарази, включително при хората.

Основната част от тези промени са насочени към вменяване на нови задължения на фермерите, частнопрактикуващите ветеринарни лекари и на официалните ветеринарни лекари, както и въвеждане на санкции за всяко неизпълнение на задълженията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.