По-ниски наеми ще заплащат свищовските студенти за общежитие през новата академична година

10:11, 04 окт 15 25 108 Шрифт:
Topnovini
По-ниски наеми и такси ще заплащат свищовските студенти за общежитие през новата академична година, информира на сайта си кметската администрация в крайдунавския град.

По решение на ръководството на Стопанска академия с цел облекчаване на разходите за месечната издръжка на студентите, таксата, която заплащат настанените в студентските общежития за текущ ремонт и аварии е намалена от 35 на 25 лева за семестър.

Намален е и месечният наем в бл. № 8 в студентски град – от 55 на 40 лв., като е осигурена и възможност за самостоятелно настаняване в стая. В бл. № 1, който е разположен в центъра на града, месечният наем запазва миналогодишния си размер от 65 лв.

В стаите в студентските общежития се настаняват по двама души, като всяка стая е със собствен санитарен възел и топла вода.

Според Наредбата за ползване на студентски общежития и столове, за настанените в студентските блокове държавната субсидия се предоставя под формата на електроенергия и вода за битови нужди в определени лимити.

На разположение на свищовските студенти са и два студентски стола – в академичния кампус и в студентски град.

Разнообразното меню дава възможност на студентите да обядват или вечерят срещу сумата от 2-3 лева. Настаняването в студентските общежития ще бъде през почивните за страната дни 21-ви и 22-ри септември, а учебните занятия ще започнат на 23-ти.

На сайта на Стопанска академия е публикувана информация за необходимите документи за настаняване, чийто прием продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.