Обучават надзиратели за различията в затвора

09:08, 04 окт 15 / Общество 25 121 Шрифт:
Topnovini
25 надзиратели и охранители от плевенския затвор, както и техни колеги, ангажирани със социални дейности и възпитателна работа, ще се обучават днес в курорта „Златни пясъци“, а утре ще обменят опит с колегите си от Варна. Служителите на затворите ще могат да повишат своята осведоменост и професионална подготовка по теми, свързани с управление на социалните и икономическите различия в затвора.  Поканени са и представители на варненските съдилища.

В хода на работата ще се разгледа процеса на контрол и сигурност в затвора, ще се търсят модели за повишаване на качеството на пенитенциарното третиране на лишените от свобода, особено на тези в най-уязвимо положение, като малцинства, наркозависими, хора с увреждания.

Целта на обучението е изграждане на умения сред пенитенциарните служители за управление на социалните и икономическите различия в затворите. Интерактивният характер на обучението ще изведе личния опит на всеки служител с цел да се конкретизират ежедневните практически дейности.

Обучението се провежда в рамките на проект "Свобода зад решетките" и е второ поред. Повишаването на квалификацията на персонала в местата за лишаване от свобода е сред пакета от мерки, с които Министерство на правосъдието излезе след поредото критично становище на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание (CPT).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.