Театралите от Драганово с награда за най-добър спектакъл от Международния фестивал в Лом

18:26, 03 окт 15 / Култура 25 236 Шрифт:
Topnovini
Отличието за най-добър спектакъл на VІІІ Международен фестивал на любителските театри на името на Кръстьо Пишурка в Лом завоюваха актьорите от Драматичния театър при НЧ „Съединение - 1888” Драганово. Театралният форум се проведе в последната седмица на септември.

В програмата бяха включени 27 пиеси на театрални състави от България, Македония и Сърбия. Представянето на актьорите беше оценявана от тричленно жури с председател Иван Ласкин.

Драматичният театър на читалището в Драганово се представи с комедията „Нашенци” по разкази на Чудомир, драматизирани от Петър Иванчев. Сценографията е дело на художничката Лидия Къркеланова. Актьорите, под ръководството на режисьора Кирил Ангелов, се представиха блестящо пред препълнената зала на читалището в Лом.

Специалната награда на Съюза на народните читалища в България беше връчена на Театрална формация „Феникс” от Варна за спектакъла „Любов” по разкази на Елин Пелин и на Академичния театър при Студентски културен център гр. Ниш, Сърбия за пиесата „Стенд ап, Сербие” от Йован Йованович. 

Голямата награда беше присъдена на театралния състав към НЧ „Градище – 1907” - Своге.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама