Строителният се представи с 6 професии на изложението „Учене през целия живот“ в Бургас

18:34, 02 окт 15 25 353 Шрифт:
Topnovini
Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ – Бургас (Строителният техникум) представи 6 професии на изложението „Учене през целия живот“, което се проведе днес в експо център „Флора“, похвалиха се от ръководството на учебното заведение. Изложението събира училища с професионални паралелки от цялата страна и е насочено към обучението на възрастни за придобиване на професия.

Строителният техникум представи професиите строителен техник, геодезист, техник-озеленител, които се изучават след завършено средно образование, както и професиите: строител, монтажник на ВИК-мрежи и озеленител. Входното ниво за тях е основно образование.

В Строителния и сега обучават възрастни, предстои поредният випуск да се яви на държавни изпити. Тук самоуки майстори могат да вземат свидетелство за няколко специалности: кофражист, армировка и бетон, зидария, мазилки и шпакловки, вътрешни облицовки и настилки, външни облицовки и настилки, бояджийски работи.

Бургаските гимназии показаха атрактивно присъствие на изложението. Най-много посетители привличаха щандовете на гимназиите по туризъм от Бургас и региона, които бяха представили кулинарни изкушения от професиите „барман“ и „готвач“. Помощното училище „Отец Паисий“ също представи кулинарната си паралелка. Желаещи можеха да си направят прическа и маникюр при майсторите от СОУ „Петко Росен“, да опитат и от вината на професионалните лозаро-винарски училища от Сунгурларе и Карнобат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама