Маратонът на София променя движението на автобусите и блокира част от града

14:39, 02 окт 15 / Общество 25 193 Шрифт:
Topnovini
Тази неделя ще се проведе Маратонът на София. Очаква се над 3000 души да се включат в състезанието, което е част от годишната програма на кампанията „София - Европейска столица на спорта 2018“.

Официалната церемония по откриването на маратона ще бъде от 9:30 ч. пред Национален стадион „Васил Левски”, а 15 минути по-късно ще бъде дадено началото на масовия старт. Наградният фонд тази година е 40 000 лв., от които 30 000 под формата на парични и 10 000 на предметни награди.

Маршрутът на маратона

Стартът му е от северозападното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” пред националния стадион „Васил Левски” по северозападното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, по ул. „Проф. Фритьоф Нансен“, наляво по южната лента на бул. „Патриарх Евтимий”, наляво по източното пътно платно на бул. „Витоша”, надясно по ул. „Бяла черква” до бул. „П.Ю.Тодоров”, обратно по ул. „Бяла черква”, бул. „Петко Каравелов”, южното платно на бул. „България”, югоизточното платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, до Орлов мост, преминава по пешеходната зона, по северозападното платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” до Национален стадион „Васил Левски”, където е финалът.

Подобно масово събитие води със себе си и редица промени в движението на автобусите от градския транспорт. Част от централната част на града пък ще бъде блокирана.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства:

- До 16.00 часа на 4 октомври на моста на Национален стадион „Васил Левски”.

- От 12.00 часа на 3 октомври до приключване на мероприятието на 4 октомври на ул.„Ген. Гурко” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. „Любен Каравелов”.

- От 12.00 часа на 3 октомври до приключване на мероприятието на 4 октомври на моста Пред Националния стадион „Васил Левски”.

- От 22.00 часа на 3 октомври до приключване на мероприятието на 4 октомври на бул. „Патриарх Евтимий” между ул. „Проф. Фритьоф Нансен” и бул. „Витоша”. 

- От 22.00 часа на 3 октомври до приключване на мероприятието на 4 октомври по източното пътно платно на бул. „Витоша” между бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Бяла черква”;

- От 14.00 часа на 3октомври до приключване на мероприятието на 4 октомври се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, посока бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”.

От 6:30 до 16 ч. на 4 октомври се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по:

- Бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между бул. „Цар Освободител” и ул. „Проф. Фр. Нансен”.

- Ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”.

- Бул. „Драган Цанков” между ул. „Митрополит Кирил Видински” и бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви”.

- Южното платно на бул. „България” между ул. „ Проф. Фр. Нансен” и бул. „П. Ю. Тодоров”.

- Ул. „Бяла черква” между ул. „Милевска” и бул. „П.Ю.Тодоров”.

- Бул. „Черни връх” и ул. „Проф. Фр. Нансен” между бул. „Свети Наум” и бул. „Патриарх Евтимий”, с изключение на трамвайните мотриси от линия № 6.

- Бул. „Петко Каравелов” между ул. „Бяла черква” и бул. „България”.

- Източното платно на бул. „Витоша” между бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Бяла черква”.

От 12 ч. на 3 октомври до 16 ч. на 4 октомври частично се променят маршрутите на масовия градски транспорт, както следва:

Автобусна линия № 9: /в посока пл. „Орлов мост”/: от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” по бул. „Цар Освободител”, бул. „Васил Левски”, ул. „Шипка” и по маршрута си. Автобусите ще спират на временна спирка на бул. „Цар Освободител” на 50 м. след бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”.

Автобусна линия № 84: от бул. „Цариградско шосе” по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, обратен завой при ул. „Шипка”, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, по бул. „Цариградско шосе” и по маршрута си. Автобусите ще спират на сп. „Военна академия” в посока пл. „Орлов мост”.

От 4:30 до 16 ч. на 4 октомври частично се променят маршрутите на масовия градски транспорт:

Автобусна линия № 72:- в посока ж.к. „Западен парк” – от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” по бул. „Цар Освободител”, бул. „Васил Левски”, бул. „Патриарх Евтимий”, бул. „Прага”, ул. „Св. Георги Софийски” и по маршрута си; - в посока хотел „Плиска” – от ул. „Св. Георги Софийски”, по бул. „Прага”, бул. „Ген. Скобелев”, бул. „Васил Левски”, ул. „Шипка”, по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и по маршрута си. Автобусите ще спират на временна спирка на бул. „Цар Освободител” на 50 м. след бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и на всички съществуващи тролейбусни и автобусни спирки в променения участък на маршрута.

Автобусна линия № 75: – маршрута се скъсява до Военна академия. Автобусите ще спират на временна спирка на моста след левия завой в посока връщане към автостанция „Гео Милев”. 

Автобусна линия № 76: в посока ж.к. „Гоце Делчев”: от бул. „Цариградско шосе” по бул. „Цар Освободител”, бул. „Васил Левски”, бул. „Патриарх Евтимий”, бул. „Витоша”, бул. „България” и по маршрута си; - в посока ж.к. „Младост 4”: по бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” до ул. „Св. Георги Софийски”, бул. „Прага”, бул. „Ген. Скобелев”, бул. „Васил Левски”, бул. „Цар Освободител”, бул. „Цариградско шосе” и по маршрута си. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута и на спирка пл. „Орлов мост” преди бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” за автобусни линии №№ 280 и 306 в посока ж.к. „Гоце Делчев”.

Автобусна линия № 94: скъсява маршрута си до хотел „Хилтън”, като прави обратен завой преди трамвайната спирка при хотела.

Автобусна линия № 204: - в посока ж.к. „Борово” – от бул. „Цариградско шосе” по бул. „Цар Освободител”, бул. „Васил Левски”, бул. „Патриарх Евтимий”, бул. „Витоша”, по бул. „България” и по маршрута си; - в посока ж.к. „Дружба 2” – от бул. „България” по бул. „Акад. Ив. Е. Гешов”, ул. „Св. Георги Софийски”, бул. „Прага”, бул. „Ген. Скобелев”, бул. „Васил Левски”, бул. „Цар Освободител”, бул. „Цариградско шосе” и по маршрута си. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута и на спирка пл. „Орлов мост” преди бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” за автобусни линии №№ 280и 306 в посока ж.к. „Борово”.

Автобусна линия № 604:- в посока институт „Пирогов” – от бул. „Цариградско шосе” по бул. „Цар Освободител”, бул. „Васил Левски”, бул. „Патриарх Евтимий”, бул. „Витоша”, бул. „България” и по маршрута си;- в посока гара „Искър” – от бул. „Пенчо Славейков” наляво по бул. „Прага”, бул. „Ген. Скобелев”, бул. „Васил Левски”, бул. „Цар Освободител”, бул. „Цариградско шосе” и по маршрута си. Автобусите ще спират на всички съществуващи тролейбусни и автобусни спирки в променения участък на маршрута и на спирка пл. „Орлов мост” преди бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” за автобусни линии №№ 280 и 306 в посока институт „Пирогов”. 

Автобусна линия № 102:- в посока Студентски град: от кръстовището на бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” и бул. „България”, продължава по бул. „България”, надясно по бул. „Черни връх”и наляво по „Свети Наум” по маршрута. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.