Отварят 35 работни места за младежи във ведомства и общини в Бургаско

07:22, 02 окт 15 / Общество 25 339 Шрифт:
Topnovini
Общо 35 работни места за млади хора в централните ведомства, областните и общинските администрации се отварят по Програма „Старт на кариерата” в Бургаска област, съобщиха от Дирекция „Регионална служба по заетостта”. 17 от местата са към централните ведомства, 2 – в Областна администрация – Бургас, а 16 – в общинските администрации.

В Програмата могат да участват младежите на възраст до 29 години, ненавършени към 23 октомври тази година, притежаващи висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място, и без трудов стаж по придобитата специалност, с която кандидатстват. За да участват в Програмата младежите трябва да са регистрирани в дирекция „Бюро по труда” като безработни или заети лица.

Младежите, отговарящи на изискванията, подават лично в бюрото по труда, където са регистрирани, заявление, като посочват работните места, за които желаят да кандидатстват. Едновременно може да се кандидатства за три работни места, но до две работни места при един работодател по Програмата.

Срокът за подаване на заявления в бюрата по труда е до 23 октомври 2015 г. включително.

Поделенията на централните ведомства в Бургас, които са обявили работни места по Програмата, са Дирекция „Социално подпомагане”; Служба по геодезия, картография и кадастър; Дирекция „Бюро по труда” – Бургас; Дирекция „Инспекция по труда”; Областна дирекция на МВР; Дирекция "Национална система 112"; Главна дирекция "Програмиране на регионалното развитие" - отдел "Югоизточен район" на МРРБ; Регионална здравна инспекция; Териториално поделение на НОИ – Бургас; Териториално статистическо бюро – Бургас.

Работните места в общинските администрации са обявени от общините Айтос, Бургас, Карнобат, Малко Търново, Приморско, Руен, Сунгурларе и Царево.

За всяко работно място се насочват за интервю всички лица, които са кандидатствали за него и отговарят на изискванията. Подборът се осъществява от съответния работодател. Избраните кандидати се назначават на трудово правоотношение за срок от 9 месеца.

Пълният списък на заявените работни места по Програмата, условията и необходимите документи за кандидатстване могат да се намерят на интернет сайта на Агенцията по заетостта на адрес http://www.az.government.bg/pages/programa-start-na-karierata/, както и във всички бюра по труда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама