Поставят ново поколение осветителни тела във Варна

17:22, 01 окт 15 / Общество 25 248 Шрифт:
Topnovini
2736 интелигентни светлодиодни (LED) осветителя на Philips поставят във Варна по проект "Интелигентно улично осветление", финансиран по фонд „Козлодуй“. Те ще заменят старите натриеви лампи с осветители  последно поколение, предназначени за транспортни артерии с високи изисквания към светлинната среда, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна.

Подмяната ще бъде извършена от летището до катедралния храм "Св. Успение богородично" и от там до  курортен комплекс  "Слънчев ден", както и по бул. "Хр. Ботев", бул. "Осми приморски полк" (до бул. "Хр. Смирненски"), бул. "В. Левски", бул. "Цар Освободител" (до бул. "Република"), бул. "Сливница" (до бул. "Я. Хуняди") и околовръстните ул. "Девня" (до бул. "Република"),  бул. "Приморски”, бул. "Княз Борис I" (Югоизточна дъга).

Всички нови осветители ще бъдат управлявани дистанционно oт софтуер за управление на уличното осветление "CityTouch" на Philips, който позволява пълен контрол и мониторинг на осветителната уредба в реално време, включително и подробен анализ на системните дейности, проследяване и отчитане разхода на електрическа енергия на всяко осветително тяло. Софтуерното и хардуерното осигуряване на интелигентното улично осветление ще бъдат изградени като отворена система, с възможност за покриване нуждите на целия град в следващ период от време.

След реализирането на проекта се очаква да намалеят разходите за консумирана електрическа енергия с около 55% за обхвата на проекта. Експлоатационните разходи за обслужване на уличната осветителна уредба се очаква да бъдат снижени с 15%. Вследствие прилагането на високотехнологичните решения ще бъдат намалени количествата тежки метали и парникови емисии отделяни в природата от осветителните тела.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.