Нови две магистърски програми обяви ПУ "Паисий Хилендарски"

14:26, 01 окт 15 25 183 Шрифт:
Topnovini
Нови две магистърски програми стартира Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" през новата академична 2015/2016 г., обявиха от учебното заведение.

Едната е "Управление на иновациите и изследователската дейност" във Философско-историческия факултет. Тя приема първите си студенти още през 2006 г., но в момента е обновена, съобщи ръководителят й доц. д-р Иван Чалъков.

Целта й е да дава знания за икономическите и социално-правните аспекти на изследователския процес в съвременните естествени и технически науки като основа на модерната икономика. В програмата са включени курсове на преподаватели от чужбина и гост-лектори в областта на иновациите, предприемачеството и социалните изследвания на науката и технологиите. Продължителността на обучението обхваща два семестъра и трети, предназначен за учебна практика и разработка на магистърска дисертация.

Втората магистърска програма "Управление на иновациите в биоиндустриите" стартира пилотно в Биологическия факултет. Тя също е в редовна форма на обучение с продължителност два семестъра. Неин ръководител е проф. д-р Илия Илиев. Студентите ще придобият знания и умения, ориентирани към иновативните биоиндустрии, които насърчават тяхната индивидуална креативност, заяви проф. Илиев.

Програмите ще отговорят на потребностите от специалисти по иновации в Пловдив и региона, който в последните години бележи ръст в икономическо развитие и се превръща в индустриална столица на България. За тях могат да кандидатстват завършили магистърска или бакалавърска степен по широк спектър дисциплини - социология, икономика, обществени науки, инженерни специалности и др.

Записването в магистърските програми е от 1 до 25 октомври, като ще бъдат отпуснати места по държавна поръчка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.