Активисти на кандидат-кмет заплашвали работници на "Чистота" в Пловдив

09:57, 01 окт 15 / Политика 25 191 Шрифт:
Topnovini
Активисти от партията на един от кандидат-кметовете на Пловдив са попречили на служители на "Чистота" да изпълнят решение на Общинската избирателна комисия (ОИК), съобщиха от общинското предприятие.

По сигнал на кандидат за кмет на район "Тракия", че се лепят предизборни плакати на нерегламентирани места на бул. "Освобождение", ОИК извършва проверка и решава плакатите да бъдат премахнати.

Решението на ОИК с № 283 от 29 септември т.г. гласи, че "съгласно заповед № 15 ОА 2462 от 11.09.2015 г., бул. "Освобождение" в район "Тракия" не фигурира като място за поставяне на агитационни материали и поставените такива трябва да бъдат премахнати незабавно". То е получено по факс в ОП "Чистота" и своевременно са взети мерки за изпълнението му.

При изпълнението на това решение обаче служители на предприятието са възпрепятствани от мъже в джипове, които се държали арогантно и заплашвали.

"Бях на бул. "Освобождение" - на мястото, упоменато в решението на ОИК, и започнах да го изпълнявам. Докато работех, спряха два джипа - единият пред мен, другият зад мен. Осветиха ме с фарове и фенери, тръгнаха с камери срещу мен и започнаха да ми викат. Много се изплаших. Единият от мъжете ми показа карта на общински съветник. Започнаха да ми крещят, че нямам право да свалям плакатите и трябва да спра. Обясних, че има решение на ОИК, но и това не помогна. Много се изплаших и избягах", разказа работникът от "Чистота"Далакманов. Той е сигнализирал за инцидента ръководството на предприятието.

От ОП "Чистота" обмислят да подадат сигнал до компетентните органи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.