Започва второ издание на конкурса „Посланик на свободния дух в моето училище“

07:09, 01 окт 15 / Общество 25 297 Шрифт:
Topnovini
За втора поредна година Фондация „Русе – град на свободния дух“ обявява конкурса за учители „Посланик на свободния дух в моето училище“. Инициативата е посветена на Деня на народните будители и се реализира с подкрепата на ВН-социален проект на Еконт.

В рамките на конкурса ученици от всички училища на територията на Община Русе ще могат да номинират преподавател, който, според тях, е достоен да бъде отличен със званието „Посланик на свободния дух“.

Това може да е учителят, който ги вдъхновява и насърчава да преследват мечтите си. Преподавателят, който им помага да трупат знания, да развиват своите дарби и умения, да изразяват гражданската си  позиция и да бъдат отговорни.

Учителят, който стимулира у тях изявата на техните творчески или новаторски заложби. Човекът, който ги води  по пътя към успеха и ги подготвя за всички предизвикателства и трудности, които ще срещнат в живота. Учителят, чийто пример биха последвали.

Учителите могат да бъдат номинирани от един ученик, от група ученици или цял клас. Изискването е предложението да бъде добре аргументирано и да включва следната информация: Име на номинирания учител; Училище; Предмет/и по който/които преподава;

Име на номиниращия (име/клас/училище); Професионални постижения на номинирания; Отговор на въпроса: Защо номинираният заслужава званието “Посланик на свободния дух”? Предложенията могат да се изпращат  от 1 до 27 октомври на e-mail адреса на Фондация „Русе – град на свободния дух“ –  [email protected]

Номинациите ще бъдат разгледани от жури в състав: д-р Страхил Карапчански – Зам.-кмет „Европейско развитие“ и Председател на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“; г-жа Ирена Петрова - Директор на Дирекция „Култура и образование“ в Община Русе и Член на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“;

Г-жа Мария Георгиева – Гл. експерт „Връзки с обществеността“ в Община Русе и Член на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“; г-жа Елена Минкова – Изпълнителен директор в Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“; г-жа Маринела Колева–Директор на „Социални проекти“ в „Еконт“ ЕООД.

Отличените в миналогодишния конкурс преподаватели, няма да бъдат включени в класирането. Наградите ще бъдат връчени на тържествена церемония, която ще се състои на 31 октомври 2015 г. в ВН кафе-библиотека на ул. „Добруджа“ №4, съобщават още организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама