Романът „Аз още броя дните” се пребори за финал в "Ръкописът"

22:27, 30 сеп 15 25 825 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Романът „Аз още броя дните” на доц. д-р Георги Бърдаров е първият финалист в новото културно риалити „Ръкописът” по БНТ. Първите 12 кандидати сред 72-ма, които желаят да издадат дебютния си роман в книга в шоуто, преминаха през творчески задачи в ефир, за да се преборят за мястото на финалист. Те бяха оценявани от журито в лицето на тримата писатели от различни поколения – Захари Карабашлиев, Ваня Щерева и Владимир Зарев.

Участниците имаха за задачи да довършат истории, да разкажат сюжет на роман за 3 минути, подложени в атмосфера, на която не са свикнали да творят. Среща с пчелните кошери или купола на цирка – необичайните места, които трябваше да вдъхновят авторите и те да съчинят най-доброто. За създадените текстове те бяха остро критикувани от журито, но и поздравявани, като на моменти писането им беше определяно като „модерно” и „шантаво”.

Сред романите, които се борят за първото място, са истории за човек, който е тръгнал да търси лек за дъщеря си, монолози със самотата, текстове за Викторианската епоха, преживяванията на един баща в концлагер.

„Търсим автор с потенциал, с развитие, с въображение”, каза Ваня Щерева. От своя страна Владимир Зарев посъветва тези, които напуснат предаването, да продължат да пишат, защото „писането е почти божествено занимание”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама