Голям интерес и оживена дискусия на срещата със Светослав Иванов в ЮЗУ

21:27, 30 сеп 15 25 509 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Голям интерес предизвика срещата на журналиста Светослав Иванов със студенти от Югозападния университет "Неофит Рилски". На нея бе представена книгата с пътеписи на едно от най-разпознаваемите лица на bTV, която носи името "Там, където загинаха дърветата".

Специални гости на събитието бяха арабистът проф. Владимир Чуков и издателя Емил Бонев. Те направиха изключително добър анализ на книгата, след което в заседателната зала на Ректората се заформи оживена дискусия за тероризма и бежанската вълна към Европа.

Студентите изслушаха с интерес отговора на въпроса кой е в основата на "Арабската пролет". Според Светослав Иванов и професор Чуков тя се дължи основно на младите и образованите хора, които не могат да започнат работа в родината си.

Преди началото на мероприятието авторът на "Там, където загинаха дърветата" коментира, че книгата е изключително актуална с оглед на проблема с бежанците, борбата с тероризма и "Ислямска държава". В нея са събрани някои от най-интересните му пътувания.

""Ислямска държава" се появи като грешка в начина, по който следвоенен Ирак започна да се възстановява от страна на американците. Тогава в северната част на страната се пръкна тази "Ислямска държава", която тогава беше под сянката на "Ал Кайда" допреди няколко години, но съществуваше", коментира ТВ водещият.

Светослав Иванов споделя впечатленията си от пътуванията в 10 горещи точки на света. Повечето от тях са в Близкия Изток - Иран, Ирак, Израел, Палестина, Сирия, Ливан. Стига и по-далеч - до Афганистан. Води ни и в Либия, Конго и Сърбия. Отвежда ни дори в квартала на "Хизбулла" в Бейрут.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама